Résultats pour indo rock artiesten

indo rock artiesten
Nederlandse Rockbands Overzicht Rockgroepen uit Nederland.
1975-1994 Amsterdam, Noord-Holland rock, hard rock. 1996-heden Nederland symphonic metal. 1965-1977 Amsterdam Nederbeat. Geboorteplaats Nederlandse Artiesten en Bands. Op het onderstaande interactieve kaartje kun je zien waar bekende Nederlandse zangeressen en andere artiesten geboren zijn. Ook is de herkomst van Nederlandse bands op dit kaarje te vinden.
Links SixtiesAlive.
Terugblik op de Indo-Rock, instrumentale rock roll die gespeeld werd in de periode 1958-1965 door Nederlandse gitaargroepen, die volledig of in belangrijke mate bestonden uit muzikanten van Indische of Ambonese afkomst. Met een overzicht van de Indo bands, waarvan instrumentals op plaat of band live bekend zijn. De Indo-Rock pioniers leverden een unieke bijdrage aan ons muzikaal cultureel erfgoed. Beatclub Een leuke link met alle artiesten en songs die ooit in de Beat Club stonden.
Indo rock Archives Ajo Dansa senangAjo Dansa senang.
Geplaatst in catering, Country, Cultuur, Dans Matinee, dansavond, Dansen, feest, Indische dansmiddag, indische gemeenschap, indische hapjes, Indo rock, indonesisch eten, Java, Linedans, Live muziek, Marion Bloem, Moeson, Molukse gemeenschap, Pasar, Pasar malam, rijsttafel, Rock n Roll, tante Lien, Tielman brothers, Uncategorized, Wieteke van Dort Geef een reactie Nieuwsbrief.
Bekende Artiesten van binnen en buiten Nederland maar met een Indische achtergrond SID nl.
Op weg naar. Verhalen uit Nederlands Nieuw-Guinea en Nederlands-Indie. Vliegtuigen uit de tijd van Nederlands Nieuw-Guinea. Bekende Artiesten van binnen en buiten Nederland maar met een Indische achtergrond. Margie Ball, zangeres. Freek Bartels, musicalspeler. Berend Willem Berenschot, ingenieur en hoogleraar.
Indo-rock legendes the Rockin Teens in de Mezz Breda Breda Buurt bredabuurt.nl.
Combineer je bezoek aan the Rockin Teens op zondag 9 december met een bezoek aan Klanken van Oorsprong in Chassé Theater en de tentoonstelling Indische Iconen. De tentoonstelling Indische Iconen vertelt hoe artiesten van Indische en Molukse komaf haast ongemerkt een toonaangevende rol in de popmuziek in Nederland hebben gespeeld.
De Nederlandse Popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden Museum RockArt. De Nederlandse Popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden Museum RockArt.
Ontdek ons verhaal. De Nederlandse Popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden, van Armand tot ZZ en de Maskers, van Indorock tot de Golden Earring en van Jazz tot Rock n Roll, in de vorm van popmemorabilia, beeld, geluid en info.
Docu over indo-rock van regisseur Hetty Naaijkens Omroep Tilburg.
Naaijkens Retel Helmrich geeft op indringende wijze weer hoe Nederlands-Indische muzikanten met een vleugje heimwee wisten te assimileren en hoe ze zonder dat ze het wisten een verandering teweegbrachten in het Nederlandse muzieklandschap en ver daarbuiten. De documentaire is zowel in Euroscoop als in Cinecitta te zien. Kijk voor meer info op cinecitta.nl en voor de speciale voorstelling aanstaande zondag op www.euroscoop.nl. Tags documentaire euroscoop hetty naaijkens u2013 retel helmrich indo-rock rock and roll.
THE CRAZY ROCKERS Paard.
The Tielman Brothers waren zij de grondleggers van de Indische muziekstroming, Indo Rock, later door organisatoren omgedoopt tot oer-rock n roll. Stijf uitverkochte zalenIn 1959 richt zanger/gitarist/drummer Sidney Rampersad The Crazy Rockers op, samen met onder andere zanger/gitarist Woody Brunings.
Indorock Wikipedia.
Indorock niet te verwarren met indierock is voornamelijk instrumentale rock-'n-roll' uitgevoerd door muzikanten afkomstig uit het voormalige Nederlands-Indië. Hoewel de term indo wordt gebruikt betrof het zowel Indo's' als volbloed Indonesiërs. Deze muziek werd aan het eind van de jaren vijftig van de 20e eeuw gespeeld door Indische en Molukse muzikanten en geïnspireerd door de rock-'n-rollmuziek' uit de Verenigde Staten van Amerika en de instrumentale muziek van The Shadows, The Ventures en The String-A-Longs. Afkomstig uit een totaal andere muziekcultuur waren deze artiesten qua podiumpresentatie, maar vooral door hun technische begaafdheid uitstekend in staat om het hart en de ziel van de rock-'n-roll' aan het Nederlandse en Europese publiek te laten horen.
Indo Rock Indo World.
Indo rock music from the years 50 and 60 stil played by Eurasian in the Netherlands. Andy Tielman was an influential Indo artist, recognised as the godfather of Indorock, the style of rock and roll played by Indo artists in the 1950s and 1960s.
Indorock Indopop MusicMeter.nl.
geplaatst: 12 februari 2008, 1552: uur. Als ik aan indo rock denk denk ik aan de Tielman brothers en natuurlijk Fender Jaguar gitaren. Ik heb ergens een waanzinnige surf uitvoering van het indische liedje ajoen, ajoen. Haagse beat is zwaar beinvloed door deze stroming.

Contactez nous