Cherchez à rock muziek jaren 70?

rock muziek jaren 70
The Best Rock Songs of the 70s part one YouTube.
Best of 70s Rock Greatest 70s Rock songs 70s rock hits Collection Duration: 20157. ROCK Collection 7001677, views. Top 50 Greatest Songs 1960-1969 Duration: 1628. Nathaniel Jordon 209854, views. 150 ultimate classic rock songs late 60's, 70's' and early 80's' Duration: 2501.
Dj Vinyl en Rock Classics en mode uit de 60s, 70s, 80s, 90s. Dj Vinyl jaren 60, 70, 80 en 90 drive in show.
Roll over lay down. Een dj had een ruime keuze aan rock muziek in de 70s. Het begin van de jaren 70 stond o.a. in het teken van de glitterrock met prominenten als David Bowie, Roxy Music, The Sweet, Status Quo, Gary Glitter, KISS en Queen.
Rock Wikipedia.
Ook na de jaren zestig bleven The Rolling Stones muziek maken; zij verkochten meer dan 200 miljoen albums 5 en zijn tot op heden nog actief. The Who, bekend om zijn energieke liveoptredens, ontstond in 1964 en was een invloed voor vele rock, hardrock en punkbands. In 1969 bracht de band Tommy uit, dat gezien werd als de eerste rockopera. Grote hits waren onder andere My Generation, Pictures of Lily en Pinball Wizard. Andere artiesten, zoals The Yardbirds met Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page, The Kinks, The Animals en Cream wederom met Clapton kenden veel commercieel succes. Vanuit de Verenigde Staten kregen acts als The Velvet Underground, Frank Zappa, The Doors en Iggy Pop The Stooges bekendheid. Vroege jaren 70: heavy metal, hardrock en glamrock bewerken.
De 100 grootste jaren 70 hits 5 Muziekweb.
Zijn uitgekristalliseerde mix van soul, disco en pop is al terug te horen in de muziek van The Jacksons. Sailor was een Britse muziekgroep met grote successen in de jaren 70. De geschiedenis van Sailor werd in eerste instantie geheel bedacht. Het zou gaan om de voortzetting van de traditie van een zeemanscafé te Parijs, Le Matelot alwaar Josephine Baker zou hebben opgetreden. Er werden allerlei feitjes bij verzonnen om deze glamrockband in de schijnwerpers te krijgen. Dat slaagde in het begin alleen in Nederland waar Traffic Jam eind 1974 een redelijk grote hit werd. Daarna volgden nog enkele. The Isley Brothers waren in de jaren zestig misschien niet de meest succesvolle Motown-act maar de groep verdiende wel haar plek in de geschiedenisboeken als auteurs van Twist And Shout én als de ontdekkers van Jimi Hendrix. De jaren zeventig waren gouden tijden voor de groep toen ze succesvol waren met hun spannende mengsel van soul en psychedelische rock.
De top 100 hits uit de jaren 80 Overzicht en ranglijst.
Deze hang naar muziek uit de jaren zestig en zeventig uitte zich in de vele sixtiesrevivals, de classic-radiostations, de televisieprogrammas over popartiesten uit het verleden van wie er velen weer gingen optreden en de enorme verkoopresultaten van verzamel-cds van deze muzikanten. Lenny Kravitz is een artiest die inspringt op deze nostalgie. Tevens zie je vanuit Amerika een stroming mainstream hardrock ontstaan. Men spreekt wel van AOR, stadionrock of spottend Poser rock, vanwege de show element en bombast.
Top 10 beste rockbands ooit.
De band heeft tientallen nummer 1 hits gescoord en hebben tal van records gebroken. De band was actief in de jaren 70, 80 en 90. De band stopte in 1991 vanwege het overlijden van zanger Freddie Mercury die overleed aan de gevolgen van aids. De muziek van Queen wordt nog steeds grijs gedraaid.
HITS ALLER TIJDEN.
rock-ballads minder hoog scoren dan de zgn. car-classics, en daardoor steviger is dan de doorsnee Top 80 van de jaren 80. Golden Earring redde het dit keer niet zoals bij de 70's' om de 1e plaats te bereiken, al is een 4e plek ook niet slecht.
Jaren 70 Muziek Beste Albums Hits en Stromingen.
Fusion Jazz, een muziekstijl invloeden van funk, rock en soul vermengd worden met jazz brengt een aantal zeer interessante en goede albums voort. Alhoewel al ontstaan in de jaren 60 wordt Hard Rock een volwassen muziekstijl die enorme groepen mensen naar stadionconcerten weet te krijgen. Beste Albums uit de Jaren 70 Muziek.
De glam-rock bands van de jaren 70 The Legacy Of Music.
26, May 2016. Glam rock ook bekend als glitter rock is een stijl van rock en pop muziek die ontstond in het Verenigd Koninkrijk in de vroege jaren 70. Deze kenmerkte zich door artiesten en groepen met een overdaad aan make-up, opvallende kapsels, en felgekleurde, strakke kleding met vooral platform zolen laarzen en glitter.

Contactez nous