Cherchez à indo rock?

indo rock
HOMMAGE AAN INDO-ROCK IN DOCUMENTAIRE VAN HANS HEIJNEN; Wij vergaten onze ellebogen te gebruiken NRC.
De Indische jongens die rond 1960 de beste rock roll van Nederland speelden, hebben zich door de blanda's' de kaas van het brood laten eten. Het zat niet in hun aard hun ellebogen te gebruiken en terug te vechten, ze waren zoals een van hen zegt: Ik weet alleen maar te knikken en weg te gaan.
Landelijke tournee IndoRock! Gitarist.nl.
Muzikanten uit de Molukse en Indische gemeenschap ontwikkelden eind jaren vijftig een uniek geluid. Met hun eigen versie van de rock n roll roeiden de zogenoemde Indorockbands tegen de stroom van de toen gangbare monotone muziekmaat in: ze dansten en sjansten en speelden hard, snel, ruig en met gevoel.
Indorock 2 definities Encyclo.
Indorock niet te verwarren met indierock is voornamelijk instrumentale rock-'n-roll, uitgevoerd door muzikanten afkomstig uit het voormalige Nederlands-Indië. Hoewel de term indo wordt gebruikt betrof het zowel indo's' als volbloed Indonesiërs. Deze muziek werd aan het eind van de jaren vijftig gespeeld door Indische en Molukse muzikanten en.
Documentaire Klanken van Oorsprong brengt Indorock over het voetlicht Brabant Cultureel.
Dat verloren land is uiteraard de grote gemene deler van de musici in de documentaire. Zij delen hun Indische geschiedenis: ze zijn kind van een Europese/Nederlandse ouder en een Indische of Indonesische ouder, ze zijn Indo. Muziek is hun uitlaatklep.
Den Haag FM The Tielman Brothers geëerd met geveltekst op Bouwlustlaan.
En dat waren zij in die tijd, zei bassist Rinus Gerritsen van de Golden Earring eerder over de Tielmans. De broers hadden in de jaren zestig grote hits als Rock little baby of mine en Little bird. Indo Rock Festival.
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
The Very Best Of Indo Rock van Verschillende artiesten op Apple Music.
The Story Of Indo Rock, Vol. The Best Of 40 years Friends. Willy and his Giants. Guitar Mania Vol. Probeer het nu Lees meer. Andere manieren om te winkelen: bezoek een Apple Store, bel 0800 0200 570 of zoek een reseller.
Indorock Wikipedia.
Indorock niet te verwarren met indierock is voornamelijk instrumentale rock-'n-roll' uitgevoerd door muzikanten afkomstig uit het voormalige Nederlands-Indië. Hoewel de term indo wordt gebruikt betrof het zowel Indo's' als volbloed Indonesiërs. Deze muziek werd aan het eind van de jaren vijftig van de 20e eeuw gespeeld door Indische en Molukse muzikanten en geïnspireerd door de rock-'n-rollmuziek' uit de Verenigde Staten van Amerika en de instrumentale muziek van The Shadows, The Ventures en The String-A-Longs. Afkomstig uit een totaal andere muziekcultuur waren deze artiesten qua podiumpresentatie, maar vooral door hun technische begaafdheid uitstekend in staat om het hart en de ziel van de rock-'n-roll' aan het Nederlandse en Europese publiek te laten horen. Hoewel deze muziek vooral werd gespeeld van midden jaren vijftig tot midden jaren zestig, met een bloeiperiode in 1960-1963, is de stijlnaam indorock in 1975 door liefhebbers van het genre verzonnen en pas in de jaren tachtig algemeen bekend geworden. Specifiek voor de manier van spelen van de Indische bands was onder andere de zogenaamde Gadahngang dat is het tokkelen, die afkomstig was uit de krontjongmuziek, en de dubbele slag in de afterbeat.
Lezing Lezing Lezing Indo-rock Indo-rock Indo-rock CKC CKC CKC partners partners partners Zoetermeer. Zoetermeer. Zoetermeer.
Ruud van Wijngaarden begeleider luisterclub en organisator van de bekende Sound of the sixties avonden in Zoetermeer, Woody Brunings zanger/gitarist van vermaarde indo-groep The Crazy Rockers en Leon Donnars verwoed verzamelaar van indo-rock materiaal en Voorzitter van de Stichting Indo-rock nemen ons mee in een reis door de culturele stroming van de indo-rock. Deze muziek werd in ons land voor het eerst gespeeld in de tweede helft van de jaren 50 door Indische en Ambonese bands.
Vind indo rock cd op Marktplaats.nl.
Indo Rock Alle 18 Indo Rock. Alle 18 indo rock tracks andy tielman don't' cry for me 251: the black dynamites beautiful java 426: crazy rockers cadillac 256: the black magic my little girl 245: crazy rockers san antonio rose 340: the black dynamites rame rame 250: the black dynamite it's' magic 431: the black magic.
Indorock: Klanken van Oorsprong in Middelburg De Faam.nl.
Samen met 350.000 andere Indische Nederlanders werden zij na de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende onafhankelijkheidsoorlog van Indonesië, gedwongen terug te keren naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Eenmaal in Nederland kregen Nederlands-Indische bands als The Crazy Rockers en de Javalins" veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd.

Contactez nous