Résultats pour indo rock bands

indo rock bands
Den Haag: bakermat van de Nederlandse popcultuur Historisch Nieuwsblad Historisch Nieuwsblad.
Willy and His Giants zijn een bijna vergeten band, maar popkenners Ton van Steen en Bert Bossink noemen Wissink in hun boek over de Haagse popmuziek, Het Liverpool van Nederland, vanwege zijn voortrekkersrol de godfather van de Haagse rock. De Haagse beat. Pas aan het begin van de jaren zestig had ook de Nederlandse radio echte popzenders, zoals Radio Luxemburg. Daarop waren Britse bands als de Beatles en de Rolling Stones te horen.
Indo-Rock in Holland.
Indo-Rock is a well known Dutch rock n roll music genre, which florished between 1955 and 1965 and was introduced by Dutch immigrants with an Indonesian heritage, with Andy Tielman Tielman Brothers in pole position. The Indo-Rock highlighted from 1959 till 1963. In those days dozens of singles vinyl of course were issued by Indo-Rock bands with a lot of success.
Documentaire Klanken van Oorsprong brengt Indorock over het voetlicht Brabant Cultureel.
Dat verloren land is uiteraard de grote gemene deler van de musici in de documentaire. Zij delen hun Indische geschiedenis: ze zijn kind van een Europese/Nederlandse ouder en een Indische of Indonesische ouder, ze zijn Indo. Muziek is hun uitlaatklep.
Docu over indo-rock van regisseur Hetty Naaijkens Omroep Tilburg.
Aankomende zondag 24 juni is er een speciale voorstelling in Euroscoop Tilburg waar Jimmy T, een zoon en kleinzoon van Reggie Tielman van de wereldberoemde Tielman Brothers, zal optreden. In Nederland kregen veel Indische bands als The Tielman Brothers en The Crazy Rockers direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock-n-rollmuziek.
Indo-Rock: An Indo-European Hybrid Latitudes.
The Real Room Rockers, The Hot Jumpers, Oety His Real Rockers and Electric Johnny The Skyrockets were the first Indo-rock bands to appear from these cities. The Tielman Brothers rock it up! The Tielman Brothers Indo Rock pur sang! However it was argued that Indo-rock only really took off when The Tielman Brothers entered the scene.
Indorock Wikipedia.
Indorock niet te verwarren met indierock is voornamelijk instrumentale rock-'n-roll' uitgevoerd door muzikanten afkomstig uit het voormalige Nederlands-Indië. Hoewel de term indo wordt gebruikt betrof het zowel Indo's' als volbloed Indonesiërs. Deze muziek werd aan het eind van de jaren vijftig van de 20e eeuw gespeeld door Indische en Molukse muzikanten en geïnspireerd door de rock-'n-rollmuziek' uit de Verenigde Staten van Amerika en de instrumentale muziek van The Shadows, The Ventures en The String-A-Longs. Afkomstig uit een totaal andere muziekcultuur waren deze artiesten qua podiumpresentatie, maar vooral door hun technische begaafdheid uitstekend in staat om het hart en de ziel van de rock-'n-roll' aan het Nederlandse en Europese publiek te laten horen. Hoewel deze muziek vooral werd gespeeld van midden jaren vijftig tot midden jaren zestig, met een bloeiperiode in 1960-1963, is de stijlnaam indorock in 1975 door liefhebbers van het genre verzonnen en pas in de jaren tachtig algemeen bekend geworden. Specifiek voor de manier van spelen van de Indische bands was onder andere de zogenaamde Gadahngang dat is het tokkelen, die afkomstig was uit de krontjongmuziek, en de dubbele slag in de afterbeat.
Vind indo rock op Marktplaats.nl.
1993 Indo Rock Muziek DEN HAAG informatieblad Jaargang 1. Het informatie blad voor liefhebbers van indo rock muziek jaargang 1 no.2 1993 Stichting indo rock te den haag verslag optreden andy tielman de doelen 8 maart 1993 rotterdam rëunie the eastern aces 10 april 1993 meerdere verhalen en foto's' enz.
Indo-rock legendes the Rockin Teens in de Mezz Breda Breda Buurt bredabuurt.nl.
Een aantal cd's, optredens en nieuwe formaties verder komen ze met hun indorock terug naar hometown Breda. Combineer je bezoek aan the Rockin Teens op zondag 9 december met een bezoek aan Klanken van Oorsprong in Chassé Theater en de tentoonstelling Indische Iconen.
Indo Rock festival Den Haag, Zuid-Holland.
Zaterdag 22 september 2018: 13.00 17.00 uur. Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf. BOUWLUST Den Haag. Bouwlustlaan 186/ Eekhoornrade. Tel: 6 50545237. Beoordeel Indo Rock festival. Markten Meer evenementen in de omgeving.
Matchbox Indo Band De juiste band voor je Bruiloft of Feest.
Matchbox Indo Band Te boeken als Trio en 5mans band. Matchbox biedt een palet aan muziekstijlen. Van rock n roll, disco, soul en country tot gezellige feestmuziek. Deze compacte professionele 3-persoons band speelt bij voorkeur hits vanaf de jaren 60, 70 80 met uitstapjes naar Nederlandstalige nummers en TOP 40 muziek. Met uitbreiding tot een 5-mans formatie verzorgen zij eveneens optredens op Indonesische evenementen. Want de Indorock, Poco Poco beheerst Matchbox tot in de vingertoppen. Theo Drums / Zang. Chris Toetsen / Zang. Cor Solo Guitaar / Zang. Tonnie Guitaar / zang. Bent u opzoek naar een leuke band voor uw feest? En houd u ook van Indonesische muziek? Dan is Matchbox de juiste band voor uw feest. Wilt u meer informatie ontvangen over deze Band? Vul dan het formulier in. Ik wil graag Meer informatie. Gelieve dit veld leeg te laten. De scherpste prijs. Gratis een optie plaatsen. Gratis deskundig advies. Geen verassingen achteraf. De betere bands.
Muziek Bands.
Het succes van deze dag is de formule om deze band te formeren. De band bestaat uit ervaren muzikanten uit de Indo Rock, Rock n roll, blues periode maar ook uit de recente Pop, Jazz, Funk, Soul genre. THE ROCKING PLAYERS.

Contactez nous