Cherchez à geschiedenis van het franse chanson?

geschiedenis van het franse chanson
Een prachtig boek over Chansons De gezongen geschiedenis van Frankrijk www.nederlanders.fr.
Tot mijn verbazing kreeg ik onlangs voor mijn verjaardag van mijn dochter een boek met dubbel CD over het franse chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk. Schrijver Bart van Loo. Ik weet niet of u dit boek of de schrijver kent maar voor degenen die het of hem niet kennen is het een aanrader.
Athenaeum Boekhandel De Franse geschiedenis in chansons.
Dat komt natuurlijk omdat de geschiedenis van Frankrijk daar onlosmakelijk mee verbonden is: van de Frans-Duitse oorlog van 1870, via La Grande Guerre en de Tweede Wereldoorlog tot de oorlogen in Algerije en Vietnam. Chansonniers als Maurice Chevalier, Juliette Gréco, Georges Brassens, Brel en tientallen anderen, schreven de geschiedenis van het Franse chanson en bezongen daarmee facetten van de Franse geschiedenis.
Chanson: Een gezongen geschiedenis van Frankrijk 2 Muziekweb.
Het Franstalige lied, ook wel chanson genoemd. Tekst is minstens zo belangrijk als de muziek en ontbloot de Franse ziel: romantisch, impuslief en een tikkeltje nostalgisch. Het huidige chanson ontstond aan het begin van de twintigste eeuw uit oudere liedvormen waarvan sommigen teruggaan tot de middeleeuwen.
Chanson Wikipedia.
over het Franse chanson in Canada, en over vijf Franse chansonniers die na mei 68 zijn opgekomen, 1980. Ignace Schretlen: Alles eindigt met een lied, hoofdstukken over Gilbert Bécaud, Charles Aznavour, Barbara, Jean Ferrat en Georges Moustaki, 1981. Bart Van Loo: Chanson, een gezongen geschiedenis van Frankrijk, De Bezige Bij, 2011.
Chanson: een gezongen geschiedenis van Frankrijk FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw.
Jeanne dArc en Karel de Grote, maar ook een hele stoet andere helden passeren de revue in Chanson, het nieuwe boek van Bart Van Loo, een vinnig voorbeeld van alternatieve geschiedschrijving. Chanson bevat een hoogst originele en vermakelijke alternatieve geschiedenis van Frankrijk. Aan de hand van de bekendste Franse chansons wekt Bart Van Loo historische gebeurtenissen en figuren tot leven.
2 voor 12 in Frankrijk, Franse geschiedenis en Franse muziek Formilangue.
Blog 2 voor 12 in Frankrijk, Franse geschiedenis en Franse muziek. 2 voor 12 in Frankrijk, Franse geschiedenis en Franse muziek. Sylvia 28 februari 2017 Frankrijk, Franse weetjes Leave a Comment. Afgelopen vrijdag, 24 februari was het programma 2 voor 12 wel heel erg Frans georienteerd. Er waren veel vragen over Frankrijk en ook de muziekvragen waren Franse chansons. Ik zal eerlijk zeggen, dat ik ze niet allemaal wist. Het is natuurlijk hartstikke leuk om zelf te kijken of JIJ de vragen wel weet. Maar ik zal je ook wat meer vertellen. De derde vraag van team 1 gaat over iemand wiens naam niet meer gebruikt mag worden in Frankrijk. Er zit een mooie animatie bij, dus kijk gerust. De meneer in kwestie kwam uit een vroom katholiek gezin, maar helaas was papa een misdadiger. En de vraag die hierbij hoort: Hoe heet deze moordenaar, die in 1610 Henri IV vermoordt? En wil je het gruwelijke verhaal van de terechtstelling nalezen, compleet met plaatje van het vierendelen? Doe dat dan hier. De laatste vraag, de muziekvraag brengt ons bij dit Franse chanson van Pierre Groscolas.
Bart Van Loo.
Ik hanteer de gebiedende toon zelden, maar vandaag kan ik het niet laten. Lezer, u moet de Franse trilogie van Bart Van Loo lezen, het zal u goed doen. Reizen en kijken, eten en luisteren, vrijen en dromen. Deze drie boeken hebben iets essentieels.
Chanson Bart Van Loo.
Van Loo liep al langer rond met het idee iets te doen met het Franse chanson en ook iets met Franse geschiedenis. Dus waarom geen combinatie van de twee? Op een dag besprongen die twee ideeën elkaar in mijn hoofd.
Franse-muziek.
Pierre Attaingnant Het Franse of Parijse Chanson. In het begin van de zestiende eeuw bleven componisten in Frankrijk missen en motetten schrijven in een iets afwijkende versie van de internationale stijl, maar in het chanson ontwikkelde zich aan het begin van de eeuw en tijdens de lange regeerperiode van Frans I 1515-1547 een stijl die qua tekst én muziek werkelijk nationaal te noemen is.

Contactez nous