Résultats pour Chanson

Chanson
chanson Vertaling Frans-Nederlands.
van NL van EN van DE van FR van ES naar NL naar EN naar DE naar FR naar ES Vertaal. Naar andere talen: chanson DE chanson EN chanson ES. Definities in het Frans: chanson 2x. Definities in het Nederlands: chanson 10x.
chanson.
In de 19e en vooral 20e eeuw is het chanson vooral een eenvoudig, beschouwend lied, soms humoristisch, soms maatschappij-kritisch, waarin persoonlijke gevoelservaringen of maatschappelijke situaties met slechts gitaarbegeleiding door een zanger worden uitgevoerd. Tegenwoordig is het chanson een verfijnde variant van de Franse schlager.
Chanson Wikipedia.
Ook anderstalige verhalende liederen worden vaak aangeduid met chanson. Aan Ernst van Altena wordt de Nederlandse vertaling van het woord chanson toegeschreven: luisterlied. Chanson is een zeer oud begrip: in de middeleeuwen werd het gebruikt om de liederen mee aan te duiden die de troubadours zongen, vaak als uitdrukking van de hoofse liefde.
Het Chanson Offensief.
5x te diep in het glaasje kijken in het Franse chanson 23 februari 2018. Het verhaal achter Et Maintenant van Gilbert Bécaud 17 februari 2018. Chansonontdekkingen op ESNS 2018: Témé Tan, Cléa Vincent, Foé en Polo Pan 17 januari 2018. 2014 Het Chanson Offensief, website by Jan Dekker.
Seks, wijn n chanson De Groene Amsterdammer.
Seks, wijn n chanson. Het Franstalige luisterlied leek lang op zn retour, maar beleeft de laatste tien jaar een opleving. Ook in Nederland begint het zijn stoffige imago te verliezen, en niet alleen dankzij de erotiserende zuchtmeisjes van Serge Gainsbourg.
Chanson 10 definities Encyclo.
Een chanson is simpelweg het Franse woord voor lied, en is daarmee de benaming voor de populairste, meest eigen stijl van Franse zangkunst. Het heeft vaak een poëtisch-verhalende vorm. Een beoefenaar van het chanson wordt in het Nederlands een chansonnier genoemd.
chanson WikiWoordenboek.
Duits: Chanson de. Engels: chanson en. Esperanto: ansono eo. Estisch: ansoon et. Fins: chanson fi. Frans: chanson française fr. Hongaars: sanzon hu. Italiaans: chanson it. Kroatisch: ansona hr. Noors: chanson no. Nynorsk: chanson nn. Pools: chanson pl. Portugees: chanson pt.
Chanson de betekenis volgens XYZ van de klassieke muziek. mail.
Chanson betekenis definitie. Een chanson Fr. chanter, zingen is een lied met Franse tekst. Het genre chanson heeft in verschillende tijden steeds andere kenmerken gehad. In de Middeleeuwen werden door de troubadours eenstemmige chansons gezongen. In de Renaissance ontwikkelde dit zich tot meerstemmige liederen.

Contactez nous